На 25.08.2018 година група от 15 деца и част от техните родители участва в урок по пчеларство 🐝 на български език в учебен пчелин. Това е част от програмата извънкласни дейности на българското училище „Буквар”, целяща развитието на речевите умения и обогатяването на запаса от думи на децата по български език с нови и интересни за тях теми.

Г-н Александър Георгиев, който е преподавател и запален пчелар, обясни на малките ученици всичко за полезните насекоми. Учениците научиха как те се раждат, колко дълго живеят, как произвеждат меда и как се разпределя и организира пчелната работа. Децата разбраха какво е търтей, кралица-майка и пчеличка работник. Много от децата научиха за първи път колко важни са пчелите за нашата екосистема.

За най-смелите бе отворен истински кошер и имаха възможност да изпитат незабравимата емоция да държат в ръце пчелна пита. 🐝 Децата бяха облечени в предпазни костюми и ръкавици като истински професионалисти.

Урокът започна и приключи с викторина с въпроси за меда и пчелите, в която всички участваха с жив интерес. Събитието продължи час и половина и завърши с дегустация на акациев, манов, горски и липов мед. 🍯